Skip to content

Uitgelicht | Biotoopmengsels

Fazanten Mengsel

Tijdens de demodagen van MOVO-Zaden waren er verschillende kruiden- en bloemen stroken te bezichtigen. Gezien de stroken pas later zijn ingezaaid, staan ze nu nog steeds mooi in bloei! De verschillen in mengsels zijn niet alleen te onderscheiden in de plantensamenstelling, maar ook in het doel van het mengsel.

Biotoopmengsels

MOVO-Zaden heeft bloemrijke mengsels ter bevordering van de biodiversiteit, maar ook wildmengsels afgestemd op een bepaald doelsoort. En dat werkt! Zo liep afgelopen weken een grote groep fazanten nabij het veerwildmengsel. Ook stonden er een aantal reeën te snoepen in het haarwildmengsel. Gaaf om te zien dat verschillende mengsels ook verschillende doelsoorten aantrekken.

Veerwildmengsel

Het veerwildmengsel voorziet fazanten en aanverwante vogels van voedsel en dekking. Het mengsel biedt aan de grond meer ruimte, zodat de fazanten makkelijk tussen de planten door kunnen lopen. Tegelijkertijd biedt het gewas ook bescherming tegen roofvogels.

fazanten mengsel

Haarwildmengsel

Het haarwildmengsel biedt uitgebalanceerd voedsel voor grootwild. Door het hoge aandeel aan winterharde planten voorziet dit mengsel ook in de winter het wild van voedsel en dekking. Wist je dat reeën niet veel drinken, omdat ze planten eten? De planten die ze eten bevatten vaak al voldoende water.

Vogelparadijs

Het vogelparadijsmengsel trekt door zijn hogere kwaliteit bloemen veel insecten aan. Niet alleen de insecten, maar ook de zaadvorming in de bloemen trekken vervolgens verscheidende vogels aan. Dit resulteert in een hogere biodiversiteit.

zonnebloem sorghum vlinder
Back To Top